Redenen om te straffen

From Samenleving
Jump to navigation Jump to search

Inleiding (25 woorden)[edit]

Er zijn veel redenen om te straffen, maar wat is straffen dan echt. Straffen wordt gebruikt om mensen de les te leren waar ze de fout zijn ingegaan. Mensen straffen kan ook ver gaan als ze ergere daden hebben gedaan en kunnen ze zelfs de doodstraf krijgen. Maar wanneer en waarom moet je iemand straffen en dat gaan we hier uitzoeken.

Kop 1 (75 woorden)[edit]

Het doel van straffen is dus om iemand te leren wat ze fout hebben gedaan, doormiddel van verschillende soorten straffen geven moeten ze leren om dit niet meer te doen. Dus het voorkomt dat de dader en andere criminelen dit niet gaan doen. Soms werkt dit niet en worden ze met een hogere straf gestraft. De rechter bepaalt dan hoe hoog de straf wordt, doormiddel van de ernst van het misdrijf, de leeftijd van de schuldige en wetten in een rechtszaak.

Kop 2 (75 woorden)[edit]

De schuldige kan zichzelf verdedigen met een advocaat om te zorgen dat hij een minder grote of helemaal geen straf krijgt. De rechter moet wel aan de maximum straffen denken bij ergere gevallen door bepaalde omstandigheden, bij ernstig geweld misdrijf kan de rechter nooit alleen een taakstraf geven. Als rechter kijken ze ook naar de psychologische toestand van de schuldige, want als de schuldige mentale problemen heeft kan hij daarbij een minder hoge straf krijgen. Hierbij wordt hij ook naar een praktijk gestuurd waar hij geholpen kan worden.

Kop 3 (75 woorden)[edit]

Mensen moeten meer gestraft worden, want vaak hebben kleine straffen zoals boetes niet altijd veel nut. Hierdoor gaan ze vaak de fout in en doen ze het nog een keer. Als er meer gestraft wordt, hebben mensen eerder door dat ze fout zitten. Lange straffen zijn over het algemeen goed, maar de daders raken dan vaak hun baan en woning kwijt. Door dit krijgen ze een strafblad en kunnen dan minder snel een nieuwe baan krijgen.

Slot/samenvatting (50 woorden)[edit]

Dus straffen zijn nodig om de orde te houden en om mensen lessen te leren van wat ze fout hebben gedaan. We willen namelijk geen gevaarlijke mensen rondlopen die andere mensen wat aankunnen doen. Als rechter bepaal je wat voor straf de schuldige zal krijgen.

Bronvermelding[edit]

rechtspraak.nl wikipedia.nl

Links[edit]

https://www.rechtspraak.nl https://nl.wikipedia.org