Soorten straffen

From Samenleving
Jump to navigation Jump to search

Inleiding[edit]

Dit gaat over de soorten straffen die je kan krijgen in Nederland. Je kan als je in Nederland woont taakstraffen, gevangenisstraffen en boetes.

Taakstraffen[edit]

Een taakstraf is een straf waarbij je moet werken. Dit kan je krijgen als je iets kapot heb gemaakt of graffiti op heeft gespoten. de soorten straffen die je dan krijgt is papiertje prikken of een muur schoon maken. dit soort straffen duren maximaal 480 uur waar van je de helft moet werken de anderen helft kan een leerstraf zijn.

Gevangenisstraffen[edit]

gevangenis straffen zijn straffen waarbij je in de gevangenis terecht komt. Je hebt nu allen nog tijdelijke gevangenisstraffen en geen levens lang. Het langst dat je kan krijgen is 30 jaar maar dat kan je alleen krijgen als je al een 15 jaar lange gevangenisstraf achter de rug hebt. De kotsten tijd dat je vast kan zitten is een dag. Een gevangenisstraf is een vrijheidsstraf wand je woord van je vrijheid berooft.

Geld boetes[edit]

Er zijn 6 groepen voor geld boetes. de eerste is van 390 euro, de tweede is van 3900 euro, de derde is 7800 euro, de vierden is van 19500 euro, de vijfde is van 78000 euro en de laatst groep en de maximale Geld boeten die je kan krijgen loop op tot wel 780000 euro. Als er niet betaalt woord kan je in de cel terecht komen de het is niet mogelijk op langer dan 1 dag in de gevangenis te komen voor 25 euro boeten. Het is ook niet mogelijk op langer dan een jaar in hechtenis te zitten.

Samenvatting[edit]

De soorten straffen in Nederland zijn taakstraffen, straffen waar bij moet weken en vooral schoon maken. gevangenisstraffen, straffen waar bij je vrijheid woord afgenomen. En als laatste de boetes waar bij e geld moet betalen of je moet de cel in. Dit is in het kort de straf soorten die je in Nederland kan krijgen.

Bronvermelding & links[edit]

https://www.wetrecht.nl/welke-straffen-kent-het-nederlandse-recht/